Almzeit

Almzeit

Almzeit, of liever gezegd, de zomer is almtijd. Tijd om nieuwe wegen te bewandelen.

tui wintersport banner

De Almzeit is een familie-themawandelweg, die alle gezinsleden de afwisselendheid en het karakter van de hutten en almen in de bergen rondom Sölden laat ervaren en beleven.

Het hoogtepunt ligt bij de verschillende onderdelen, die veel afwisseling bieden met betrekking tot de thema’s. Een wandelpad van tijd naar tijd.

De hutten en almen zijn voorzien van informatieve borden, en serveren gerechten die bij de thema’s passen, en nodigen ook nog eens uit om verschillende evenementen bij te wonen, en spannende attracties te beleven, die samen met verschillende spelonderdelen er voor zorgen, dat het hele gezin de Almzeit, de almtijd dus, met alle zintuigen kan genieten.

Almzeit en de stille kant van Sölden

De almtijd is ook de beste periode in het jaar om van de stille kant van Sölden te genieten.

De bergwereld verrast je namelijk met een rust, en met een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Planten en dieren die je hier niet zult vermoeden, maar die het bekijken en ervaren meer dan waarde zijn. Een bijzondere ervaring dus.

Een prachtig landschap, rondom het wat minder bekende Windachtal, en rond de Brunnenberg, die je in drie verschillende gebieden, bosgebied, almengebied, en het alpinegebied, uitstekend kunt bewandelen.

De Almzeit is Sölden laat je nader tot de natuur van de bergen komen, en probeert je te laten zien dat een hectisch leven veel minder waard is, dan de pracht van de natuur.

Een natuur, een speciaal gevoel dat je hier zonder twijfel zult krijgen, die je het beste met alle zintuigen kunt beleven.

Leuke onderdelen zijn bijvoorbeeld Bubi’s Almhütte, met als thema de jachttijd, Jausenstation Hochwald, met als thema Jausenzeit, zeg maar gewoon lekker eten, Alpengasthof Sonneck, met als thema natuur, de Gaislachalm, met als thema tijd voor dieren, Almferienclub Silbertal, met als thema edelstenen, en de Rotkogelhütte, met het thema bergtop.

En zo zijn er nog veel meer onderdelen, en thema’s.

De Almzeit in Sölden is een geweldige ervaring voor jong en oud.

sunweb lastminutes banner

[wp_ad_camp_1]