Bergsport

Bergsport

De bergsport in Sölden biedt vele mogelijkheden. En dat komt natuurlijk gedeeltelijk door de ligging van het dorpje achterin het Oetztal. Want hier zijn de bergen toch net eventjes meer geschikt voor bergsport. Bovendien kan je met de zomerliften, alhoewel je dat vanzelfsprekend ook te voet of met de mountainbike kunt doen, erg makkelijk boven in de bergen kunt komen, waar een prachtige wereld op je ligt te wachten. De prachtige bergen van Sölden nodigen ook uit tot wandelen. Je kunt hier dan ook een actieve wandelvakantie Oostenrijk boeken.

tui wintersport banner

Sölden is ook in de zomermaanden een razend populaire vakantiebestemming, en omdat vele toeristen zomers juist hierheen komen om van de één of andere bergsport te genieten, en dat begrijpt men in Sölden bijzonder goed, zijn er ook erg ruime mogelijkheden geschapen. Veel mensen die aan bergsport doen, verblijven in een vakantiehuis met jacuzzi of met privé sauna. Het is namelijk een heerlijke manier van ontspannen.

Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken, of de betreffende bergsport is wel ergens rondom Sölden mogelijk. Tot eind juni kan je zelfs nog op de gletscher skiën, om maar een voorbeeldje te noemen.

De gletscher, waar je overigens de gehele zomer door gletschertochten kunt maken, waarbij het natuurlijk wel erg verstandig is om dat te doen in begeleiding van een gids.

Gids en bergsport in Sölden

Gidsen die je natuurlijk niet alleen kunt inhuren om een tocht over de gletscher te maken, hoewel dat wel een bijzondere ervaring is. De gidsen in de regio hebben je namelijk nog veel meer te bieden, want deze regio is vanzelfsprekend ook erg geschikt voor bergtochten, meerdaagse huttentochten, en natuurlijk voor het beklimmen van een aantal bergen.

En als je daarbij zelf niet zo ervaren bent, laten de berggidsen je graag zien hoe je de bergsport het beste kunt beoefenen, en waar de mooiste plekjes zijn.

Mooie plekjes, waar er rondom Sölden de nodige van zijn. Het einde van het Oetztal, overigens is een erg groot gedeelte van het Oetztal een beschermd natuurgebied, staat vooral in de zomermaanden bekend om de prachtige natuur, waar je nog steeds kunt ervaren hoe de oorspronkelijke Alpen er uit behoren te zien.

Mooie plekjes, die je natuurlijk ook zelf kunt gaan ontdekken. Vele honderden kilometers wandelwegen en routes voor mountainbikers staan je ter beschikking. Soms door het dal, soms over de bergen, en soms naar mooie bergmeertjes.

Erg prettig, zeker als je niet zo geoefend bent als wandelaar of mountainbiker, is de zomerdienst van de verschillende liften, waarmee je makkelijk boven in de bergen kunt komen.

Zo kan je de prachtige natuur bekijken, zonder dat je al die moeite moet doen om te voet, of op de bike, naar boven te zwoegen.

En dan is er aan het begin van het Oetztal, dus wel eventjes rijden vanaf Sölden, ook nog eens het bergsport pretpark Area 47. Ben je in Sölden, dan moet je daar zeker een keertje heen gaan, want hier zijn de mogelijkheden echt onbegrensd.

Raften, klimmen onder de brug, canyoning, waterskiën in de zwemvijver, springen van het dak, en natuurlijk de razend populaire reizenglijbaan, om maar een paar mogelijkheden te noemen.

Area 47 ligt dan weliswaar aan het begin van het Oetztal, het park is overigens tot stand gekomen dankzij Sölden, en sporten als rafting en canyoning vinden voornamelijk buiten het park plaats, op de Inn, op de Oetztaler Ache, of in de Auer Klamm, de kloof bij Ebene en Sautens, niet ver van Area 47.

sunweb lastminutes banner

[wp_ad_camp_1]