Tiefenbachsteg

Dit moet je zien

“Dit moet je zien”, dat is natuurlijk een stelling die je vast wel vaker hebt gehoord tijdens de vakantievoorbereiding, maar geloof het of niet, Sölden heeft een aantal bezienswaardigheden die je echt moet gaan bekijken, en in de rest van het Oetztal zijn er nog een aantal.

tui wintersport banner

Leuke, mooie, en indrukwekkende bezienswaardigheden, die vaak de prachtige natuur op een geheel andere manier laten zien.

Dit moet je zien in Sölden

Timmelsjoch

Dwars door de Oetztaler gletscherwereld rijden met je auto, over de Timmelsjoch, richting Italië.

Of je nu alleen maar omhoog wilt rijden naar de gletscher, of de Timmelsjoch zelf wilt bekijken, of door naar Merano, rijden over de passtraat is een unieke en uitdagende ervaring.

Oetztaler gletscherstraat

De Oetztaler gletscherstraat is één van de hoogste straten in de Oostalpen, en is ongeveer 15 kilometer lang. De straat verloopt op een hoogte tussen 1.377 en 2.800 meter, tot aan de gletscherskigebieden op de Rettenbach en de Tiefenbach.

Tot de gletscher kan je ook met de bus omhoog.

Ice Q

Ice Q is een erg indrukwekkend panaramarestaurant, op een hoogte van 3.048 meter op de Gaislachkogel.

Vent

Vent wordt wel het bergbeklimmersdorp genoemd. Waarom? Het kleine dorpje wordt gekenmerkt door de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze, en wordt omringd door nog meer imposante bergen van dergelijke hoogten.

Indrukwekkend is de 46 meter lange hangbrug over de 31 meter diepe Rofner Schlucht. En je moet natuurlijk wel durven om er overheen te lopen.

Freizeit Arena Sölden

Een vakantie is vandaag de dag natuurlijk niet compleet zonder genieten in een modern zwembad, met alle mogelijkeden die er maar zijn, zoals in het Freizeit Arena Sölden.

Zwemmen, sauna, sport & fitness. Niet alleen een prachtig zwembad, maar bijvoorbeeld ook tennisbanen, en mogelijkheden voor andere sporten.

Aqua Dome Längenfeld

Natuurlijk heeft het Oetztal nog een zwembad, en wellnesscenter, het Aqua Dome in Längenfeld. Wereldberoemd, want speciaal hiervoor komen vakantiegangers uit de gehele wereld.

Wat verder weg

Andere bezienswaardigheden in het Oetztal, kan je vinden in Umhausen, het Oetzi Dorf en de Stuiben waterval, in Oetz, het Turmmuseum, het historische centrum met beschilderde huizen en de Piburrgersee, en in Sautens, Area 47 en de Auer Klamm.

sunweb lastminutes banner

[wp_ad_camp_1]