Wintersport Sölden

Wintersport Sölden

Wintersport, daar is Sölden bekend door geworden. En, niet zomaar wintersport, want dat bieden ze al op alle andere skigebieden in de Alpen.

tui wintersport banner

Wintersport Sölden is uniek, want nergens anders kan je gedurende de helft van het jaar genieten van de meest mooie skipisten, met een uitzicht zoals dat hier geboden wordt, met een dusdanige sneeuwzekerheid, en met de faciliteiten die hier aan het einde van het Oetztal geboden worden.

Ruim 140 kilometer pisten, verdeeld over alle moeilijkheidsgraden, en speciale freeride routes. Dat maakt Sölden tot één van de betere wintersportmogelijkheden.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles, want dit skigebied laat niets te wensen over, dit skigebied maakt de wintersportvakantie pas echt compleet, en dat kunnen de meeste andere skigebieden natuurlijk niet zeggen.

Unieke wintersport in Sölden

Onder de rook van de Big 3, wordt skiën en snowboarden tot een eenzame hoogte verheven.

Letterlijk en figuurlijk. Sölden is namelijk het eerste skigebied dat over drie wereldberoemde bergtoppen beschikt, de Big 3. De Gaislachkogel met een hoogte van 3.058 meter, de Tiefenbachkogel met een hoogte van 3.249 meter, en de Schwarze Schneide met een hoogte van 3.340 meter.

En dan snap je meteen ook dat het hier bijzonder sneeuwzeker is. Bovendien verlopen een aantal afdalingen over de gletschers. Dat zorgt niet alleen voor bijzonder fijne sneeuw, het maakt ook nog eens skiën en snowboarden mogelijk tot in juni van ieder jaar.

Daarnaast kunnen alle pisten beneden een hoogte van 2.200 meter volledig besneeuwd worden. Een winter zonder sneeuw kennen ze hier dan ook niet.

En dat zorgt dus mede voor het lange skiseizoen, doorgaans van november tot juni. Een half jaar lang dus. De gletscherpisten gaan zelfs al eind september open.

Bovendien staat de wintersport in Sölden ook bekend om de vele, en vooral de moderne liften. Weliswaar kan het bij de skiliften en op de pisten best wel druk zijn, iedereen wil hier immers komen skiën, maar door al die liften lopen de wachttijden nooit lang op.

En daardoor kan je weer optimaal genieten van de witte pracht, want niemand wil natuurlijk lang wachten om weer omhoog te kunnen.

Sölden beschikt ook over talloze skihutten, waar het gezellig is, en waar je in de winterzon kunt genieten van een drankje of wat te eten.

En als het donker wordt, als de skipisten dicht gaan, dan is er altijd nog dat leuke, sfeervolle en gezellige dorpje. Met uitstekende hotels, pensions en vakantiehuizen, veel evenementen, en natuurlijk talloze restaurants en barretjes.

Wil je een keertje niet skiën, dan worden er ook nog eens talloze andere mogelijkheden aangeboden, variërende van andere wintersporten tot speciale events voor kinderen.

Verveling kent men dan ook niet tijdens de wintersport in Sölden.

sunweb lastminutes banner

[wp_ad_camp_1]