Zomervakantie Sölden

Zomer

Hoewel natuurlijk, en dat is ontzettend jammer, vooral bekend van de wintersport, is ook de zomer ideaal om de vakantie in Sölden door te brengen. Tenminste, als je tijdens de vakantie wilt genieten, want de zomervakantie in Sölden staat bekend om het hoge aantal genotsuren.

tui wintersport banner

En dat is op zich natuurlijk helemaal niet zo gek.

Als je al eens in de wintermaanden in Sölden bent geweest, of je hebt daar foto’s van gezien, dan heb je je vast wel eens afgevraagd hoe het er in de zomer uitziet in Sölden.

Ook de zomer is uniek in Sölden. Want die bergen zijn in de zomer minstens net zo mooi, zo niet nog veel mooier, en bieden nog meer mogelijkheden.

De zomer maakt het Oetztal tot een paradijs voor iedereen die actief wil zijn in de vakantie, en dat in de ruimste zin van het woord.

Want de bergen rondom Sölden worden in de zomer van een paradijs voor wintersporters, ineens een paradijs voor allerlei bergsporten, en daarbij kan je het zo gek niet bedenken of het is hier mogelijk.

Bergsport in de zomer in Sölden

Natuurlijk komen de meeste vakantiegangers in de zomermaanden om een keertje, of soms iedere dag te gaan wandelen. En daarvoor heeft de regio rondom Sölden bijzonder veel mogelijkheden te bieden, mede dankzij de zomeropening van een aantal liften, waardoor je op grote hoogte kunt gaan wandelen, en kunt genieten van een niet te evenaren uitzicht, typische Alpenbloemen en Alpendieren zoals de Alpenmarmot, en van gezellige berghutten waar lokale lekkernijen geserveerd worden.

In plaats van wandelen kan je al dat moois natuurlijk ook op de mountainbike ontdekken, die ook met de zomerlift naar boven kan.

En natuurlijk kan je ook bergsporten beoefenen als bergklimmen, raften, canyoning of paragliden. Bovendien heeft Sölden een prachtig zwemparadijs, dat in de rest van het Oetztal zijn gelijke nog niet gevonden heeft.

Maar Sölden heeft nog twee dingen, die de zomer zo uniek maken.

Allereerst de gletschers natuurlijk, waar je zomers vandaag de dag weliswaar niet meer op geprepareerde pisten kunt skiën, maar waar je wel onder begeleiding van een gids een gletschertocht kunt maken. Uniek en uitdagend.

Gidsen overigens die je ook graag meenemen de bergwereld in, en die je graag speciale dingen in de bergen laten zien.

Dat andere dat Sölden in de zomer zo uniek maakt, dat is toch wel de Timmelsjoch. Althans de passtraat die daar overheen loopt richting Italië, en langs de gletscher.

Heb je dat nog nooit gedaan, dan moet je zeker een keertje met de auto naar boven rijden, denk er echter wel om dat je voor het gebruik van de straat moet betalen. Maar dat zal de pret absoluut niet drukken.

In de zomer kan je overigens ook met de bus omhoog, of zoals zo veel mensen doen, met fiets of motor. Want hoe je ook naar boven gaat, de Timmelsjoch is een unieke ervaring.

Vanzelfsprekend is ook het dorp Sölden in de zomer een gezellig dorpje, dat net als in de winter enorm veel te bieden heeft.

Net als overigens de rest van het Oetztal, waar je nog een aantal grote bezienswaardigheen kunt bekijken, zoals het Ötzi dorf, de Stuiben waterval, en natuurlijk het bergsport pretpark Area 47, dat helemaal aan het begin van het dal ligt.

Met dit alles, is Sölden ook de ideale bestemming in de zomer, want ook dan is alles hier mogelijk.

sunweb lastminutes banner

[wp_ad_camp_1]